loading...
Συστατικά
300 γρ. πατάτες baby
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
2 κολοκυθάκια
2 σκ. σκόρδο
40 γρ. κονιάκ
40 γρ. λευκό κρασί
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.σ. μέλι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
50 γρ. ελιές σε ροδέλες
30 γρ. κάππαρη
700 γρ. μύδια
½ ματσάκι μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. μαϊντανό
1 φρέσκο κρεμμύδι
100 γρ. φέτα
φρέσκια ρίγανη
πιπέρι
φέτες από ψωμί
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τα κολοκυθάκια σε μισοφέγγαρα, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Σβήνουμε με κονιάκ, στη συνέχεια με το κρασί, προσθέτουμε το μπούκοβο, το μέλι, τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
Όταν δέσει η σάλτσα και μαλακώσουν τα λαχανικά μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 26 εκ. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη και τα μύδια.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Προσθέτουμε στο ταψί τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με με μαϊντανό, φρέσκο κρεμμύδι, ρίγανη, πιπέρι, ψωμί και φέτα.
Tip
Αφού βράσουμε τα μύδια, κρατάμε μόνο εκείνα που θα ανοίξουν. Τα κλειστά τα πετάμε, επειδή αυτό είναι δείγμα πως δεν είναι καλά.
Δείτε κι εδώ
loading...
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours