#


loading...

«Εδώ και δύο χρόνια μας κλέβουν ζώα από τους στάβλους και τα μαντριά και δεν μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας πουθενά ούτε να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας» καταγγέλλουν κτηνοτρόφοι της περιοχής του Κουτσόχερου Λάρισας, εκφράζοντας την απόγνωσή τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, μιλώντας στην κάμερα της «Θ.Τ.» αναφέρουν ότι συχνά-πυκνά διαπιστώνουν ότι ζώα λείπουν από τα κοπάδια τους, τόσο αρνιά όσο και κατσίκια, συμπληρώνοντας ότι η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη ήδη, ενώ δεν έχει συλληφθεί κανένας από τους δράστες. «Εμένα μου έχουν κλέψει τα τελευταία δύο χρόνια 17 ζώα συνολικά. Μια φορά τους είδα και προσπάθησα να τους κυνηγήσω αλλά κατέφυγαν στον προσφυγικό καταυλισμό» αναφέρει ο κτηνοτρόφος της περιοχής, Στέφανος Σταυροθόδωρος, ενώ δηλώνει αγανακτισμένος από τη στιγμή που έχει απευθυνθεί στην αστυνομία αλλά οι ζωοκλοπές συνεχίζονται.
Οι δράστες, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι κτηνοτρόφοι, αρπάζουν τα ζώα και προχωρούν στη σφαγή τους, κοντά μάλιστα στα μαντριά. «έχουμε βρει υπολλείμματα σφαγίων, δέρματα, ακόμη και μαχαίρια. Προφανώς πρόκειται για κάποια συγκεκριμένα άτομα. Αλλά η ζημιά που έχουν προκαλέσει είναι μεγάλη. Σε ένα μαντρί εδώ κοντά ξήλωσαν ακόμη και συρματοπλέγματα και κολόνες. Εγώ έχω βάλει περίφραξη και κλειδαριές, επτά συνολικά, αλλά και πάλι αυτό δεν φαίνεται να τους εμποδίζει» αναφέρει από την πλευρά του ο Σωτήρης Μπαζίμας, δείχνοντας μάλιστα και ένα μαχαίρι που βρήκε στο μαντρί του, το οποίο πιθανότατα έπεσε από τους κλέφτες. Άλλον ένα σουγιά δείχνει ο Νίκος Καλφούντζος, κι αυτός κτηνοτρόφος της περιοχής.

Τι μπορεί να γίνει όμως; «Χρειαζόμαστε περισσότερη αστυνόμευση. Είχαμε κάποτε εδώ τον αστυνομικό σταθμό, αλλά έχει κάποια χρόνια που έκλεισε. Δεν είναι μόνο οι κλοπές ή τα έξοδα που έχουν γίνει για να μπουν περιφράξεις και για να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας. Αν πέσουμε πάνω τους μέσα στο μαντρί τι γίνεται; Θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις αντιδράσεις κανενός εκείνη τη στιγμή αν έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο» επισημαίνει ο κάτοικος της περιοχής Αντώνης Φονιάς.
Οι κτηνοτρόφοι σημειώνουν ότι έχουν απευθυνθεί παντού. Έχουν κάνει καταγγελίες στην Αστυνομία, έχουν ζητήσει τη συνδρομή των Αρχών του γειτονικού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, έχουν προσπαθήσει να προστατεύσουν με ιδία μέσα τις περιουσίες τους. Αλλά λύση ακόμη δεν έχει βρεθεί...

Χ.Τ. 

Πληθαίνουν τα κρούσματα ζωοκλοπών στο Κουτσόχερο

Πληθαίνουν τα κρούσματα ζωοκλοπών στο Κουτσόχερο

Πληθαίνουν τα κρούσματα ζωοκλοπών στο Κουτσόχερο
thessaliatv.gr
Δείτε κι εδώ
loading...

#


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...