#

loading...



Μπροστά σε ένα πρωτοφανές θέαμα βρέθηκαν επισκέπτες του καταφυγίου άγριας ζωής Τσβαλού στην Νότιο Αφρικη, όταν έπεσαν πάνω στις εpωτικές περιπτύξεις τριών τσιτάχ.

Πιο συγκεκριμένα, ο 26χρονος τουρίστας Χουάν Μπέκερ μαζί με την παρέα του έκαναν σαφάρι στο καταφύγιο που βρίσκεται στην έρημο Καλαχάρι, όταν ξαφνικά άκουσαν τους δυνατούς βρυχηθμούς των άγριων αιλουροειδών.

Αρχικά, οι επισκέπτες του καταφυγίου νόμιζαν πως έπεσαν πάνω σε μία μονομαχία μεταξύ των επιβλητικών θηλαστικών, όμως η πραγματικότητα ήταν λιγάκι διαφορετική, καθώς μόλις απέκτησαν οπτική επαφή με τα ζώα διαπίστωσαν ότι βρίσκονταν μπροστά σε ένα φαινόμενο, που μέχρι στιγμής κανείς δεν είχε καταφέρει να καταγράψει με την κάμερά του.


Στο σημείο από όπου ακούγονταν οι βρυχηθμοί βρίσκονταν ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία γατόπαρδων, εκ των οποίων δύο αρσενικά κι ένα θηλυκό, με τα δύο αρσενικά να προσπαθούν να ζευγαρώσουν ταυτόχρονα με το θηλυκό τσιτάχ.

Μάλιστα, το θηλυκό μέλος της παρέας φαινόταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένο από το στενό «μαρκάρισμα» των δύο αρσενικών, προσπαθώντας να σηκωθεί από το έδαφος, όμως ένα από τα αρσενικά με μία πανίσχυρη δαγκωματιά στην πλάτη, το καθήλωσε ξανά στο έδαφος, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανεπανάληπτη αυτή εpωτική συνεύρεση.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Μπέκερ, δεν ήταν οι μόνοι «ηδονοβλεψίες» της όλης κατάστασης, καθώς σε πολύ κοντινό σημείο, τέσσερις καμηλοπαρδάλεις δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν τα μάτια τους από την εpωτική σκηνή που εκτυλισσόταν λίγα μέτρα παραπέρα.

Βέβαια, οι καμηλοπαρδάλεις ορισμένες φορές αποτελούν στόχο των γατόπαρδων κι έτσι εξηγείται η δέουσα προσοχή που έδειξαν στο ασυνήθιστο «τρίο», όμως η ταυτόχρονη ερωτική συνεύρεση περισσότερων από δύο τσιτάχ παραμένει ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός, ακόμα για όσους ασχολούνται καθημερινά με την παρατήρηση και την καταγραφή των συνηθειών των αιλουροειδών της Αφρικής.




Δείτε κι εδώ
loading...



Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...