#

loading...

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν απόψε στο κέντρο του Στρασβούργου, κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ταυτοποιήσει τον δράστη της επίθεσης και τον καταδιώκουν. Σύμφωνα με πληροφορίες τον έχουν τραυματίσει.

Ο δράστης έχει απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν και  ο όνομά του έχει συμπεριληφθεί στο περίφημο «fishier F», που καταγράφονται οι ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως κατά του πλήθους. Συγκεκριμένα κινήθηκε από ένα μπαρ στην κεντρική οδό Grande Rue και πέρασε στη Rue des Arcades πυροβολώντας αδιακρίτως τον κόσμο, για να καταλήξει στην πλατεία Cleber όπου βρίσκεται η χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ο δήμος του Στρασβούργου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν επίσης όσους βρίσκονταν στο κτίριο να παραμείνουν εκεί και να μην βγουν έξω.

Μαρτυρίες Ελλήνων δημοσιογράφων

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Σταύρος Ιωαννίδης δήλωσε ότι βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο σε 100 μέτρα από το σημείο που φαίνεται ότι έγινε επίθεση, και άκουσε κρότους, για τους οποίους, όπως ανέφερε, «δεν καταλάβαμε ότι είναι πυροβολισμοί». Ο Σταύρος Ιωαννίδης έκανε λόγο για πληροφορίες ότι ο δράστης ή δράστες έχουν καλάσνικοφ. «Δεν μπορούμε να βγούμε, ο κόσμος εκκενώνει την περιοχή, τρέχουν κάποιοι στο σημείο που τους έχουν υποδείξει οι αστυνομικοί» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος του σταθμού Απόστολος Μαγγηριάδης, ο οποίος βρίσκεται σε εστιατόριο, κοντά στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Στρασβούργου, σημείωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για τρεις νεκρούς.


«Είμαι το εστιατόριο... Είμαστε κλειδωμένοι με κλειστά τα φώτα. Περιμένουμε ποια θα είναι η εξέλιξη του συμβάντος. Υπάρχουν πληροφορίες από πολίτες ότι οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή. Είδα από τα παράθυρα κόσμο να τρέχει. Είμαστε στο πίσω μέρος του εστιατορίου και περιμένουμε να ελευθερώσει η αστυνομία το χώρο» τόνισε ο Απόστολος Μαγγηριάδης.


zougla.gr
Δείτε κι εδώ
loading...



Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...