#


loading...

Και συχνά αυτό που δεν πηγαίνει καλά μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως ένα κάδρο που είναι κρεμασμένο σε λάθος ύψος.
To Spiros Soulis "ρίχνει λίγο φως" στα ποιο κοινά διακοσμητικά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι που διακοσμούν το καθιστικό τους. Το καθιστικό των ονείρων σας μπορεί να μην είναι και τόσο μακριά – δείτε αν κάνετε κάποιο από τα παρακάτω διακοσμητικά λάθη, διορθώστε το και απολαύστε τον νέο σας βελτιωμένο χώρο.
#1 Διαλέγετε τον λάθος καναπέ
Ένα καλό καθιστικό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον σωστό καναπέ. Τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι το ύψος των καθισμάτων (τα χαμηλά καθίσματα είναι δύσκολα στο «κάτσε-σήκω») και στις σωστές αναλογίες σε σχέση με τα άλλα έπιπλα και το μέγεθος του χώρου. Δώστε επίσης σημασία στην ποιότητα του υφάσματος και στη διαχρονικότητα του σχήματος – δεν θέλετε να είναι εκτός μόδας σε 2 χρόνια.

#2 Πέφτετε στην παγίδα του… εκθεσιακού χώρου
Τι εννοούμε: συχνά οι ιδιοκτήτες έχουν

την αίσθηση πως ο καναπές, οι πολυθρόνες, το coffee table κλπ πρέπει να είναι όλα αγορασμένα από το ίδιο κατάστημα ή ακόμα και από την ίδια συλλογή. Αυτό κάνει τους χώρους να μοιάζουν.. εκθεσιακοί. Αναμίξτε στοιχεία από διάφορες εποχές, μπερδέψτε υφάσματα και βάλτε φωτιστικές πηγές σε πολλά σημεία. Φροντίστε κάθε στοιχείο να έχει τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα και θα δείτε πως στο τέλος θα «δέσουν» όλα μεταξύ τους.

#3 Το χαλί σας είναι μικρό για τον χώρο
Είναι ένα από τα πιο συχνά διακοσμητικά λάθη που κάνει τους χώρους να φαίνονται άσχημοι.  Τα καθιστικά σχεδόν πάντα χρειάζονται χαλιά διαστάσεων τουλάχιστον 2.5 x 3 μ. και ακόμα μεγαλύτερα. Η μόνη εξαίρεση είναι αν έχετε ένα μικροσκοπικό καθιστικό.

#4 Κρεμάτε λάθος τα έργα τέχνης
Τα έργα τέχνης που είναι κρεμασμένα με λάθος τρόπο στον τοίχο μοιάζουν σαν ένα χαρακτήρα σε ταινία που φοράει μια πολύ άσχημη και μεγάλη περούκα. Είναι δύσκολο να τα παραβλέψει κάποιος. Τα περισσότερα έργα τέχνης πρέπει να είναι κρεμασμένα στο ύψος των ματιών, αλλά όχι πάντα. Ένας κανόνας που θα σας λύσει το πρόβλημα: «κόψτε» τον τοίχο κάθετα σε 4 ίσα κομμάτια από κάτω προς τα πάνω. Τα έργα τέχνης πρέπει να βρίσκονται στο τρίτο κομμάτι (μετρώντας από το πάτωμα προς το ταβάνι).

#5 Κάνετε το καθιστικό σας πολύ «πολύτιμο»
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο να δημιουργήσετε ένα καθιστικό που θα είναι άνετο για καθημερινή χρήση. Επιλέξτε χαλιά και υφές που θα αντέξουν στην καθημερινή τριβή. Αποφύγετε να δημιουργήσετε ένα καθιστικό που θα είναι τόσο πολύτιμο που θα αποφεύγετε να το χρησιμοποιείτε για να μην το χαλάσετε. Το καθιστικό σας πρέπει να είναι ο χώρος που θα νιώθετε άνετα και θα χαλαρώνετε. Δημιουργήστε το με αυτό το σκεπτικό και είναι σίγουρο πως θα το απολαμβάνετε καθημερινά!

Δείτε κι εδώ
loading...



Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...