#

loading...

Το υπουργείο Οικονομικών της Αλβανίας «έκαψε» πράκτορες και πληροφοριοδότες της μυστικής υπηρεσίας SHISA, καθώς ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα του, μισθοοσίες, στοιχεία αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς των υπαλλήλων της. 

Το πρωτοφανές περιστατικό, που ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί εάν πρόκειται για γκάφα, έχει προκαλέσει εκνευρισμό κι αμηχανία στα κυβερνητικά κλιμάκια της γειτονικής χώρας. Η υπηρεσία πληροφοριών SHISA τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας, την οποία πρώτη ανακάλυψε η ηλεκτρονική εφημερίδα The Independent.


Εκτός όμως από τις ταυτότητες και τα διαβατήρια των υπαλλήλων στη λίστα περιέχονται στοιχεία που χρησιμοποιούν οι αλβανικές υπηρεσίες, όπως ταξιδιωτικές κινήσεις, διευθύνσεις κτιρίων της υπηρεσίας και κινήσεις χρηματικών ποσών μέσω τραπεζικών λογαριασμών.   

Στους πίνακες που διέρρευσαν υπάρχουν και τα ονόματα οκτώ Αλβανών πρακτόρων οι οποίο δραστηριοποιούνται έχοντας το διπλωματικό «μανδύα» σε Ελλάδα, Κόσσοβο, Ιταλία, Σκόπια, Σερβία, Ιταλία και Βέλγιο.      

Στις λίστες που είδαν το φως της δημοσότητας υπάρχει και το όνομα μίας Αλβανίδας πράκτορα που δραστηριοποιείται στο Δυρράχιο και έχει διακινήσει περισσότερα από 20.000 ευρώ για «ειδικές πληρωμές». Σε άλλο σημείο υπάρχουν οι λογαριασμοί νερού που πληρώνει η μυστική υπηρεσία στη Χειμάρρα, ενώ στα εξοδολόγια της SHISA συμπεριλαμβάνονται και πολλοί δημοσιογράφοι. 

Οι λίστες των εξόδων της αλβανικής υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ήταν επί μήνες στον «αέρα». Πράγμα που σημαίνει πως όσες μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών το αντιλήφθηκαν, τώρα κρατάνε τους Αλβανούς με ονόματα, επώνυμα και διευθύνσεις.
newsbomb.gr
Δείτε κι εδώ
loading...



Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...