#

 Υλικά

Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
Ελαιόλαδο 1 κούπα
Σουσάμι άσπρο 400 γρ
Φρυγανιές 150 γρ. τριμμένη
Καρυδόψιχα 150 γρ (ή αμύγδαλα)
Πορτοκάλι 1 κουταλάκι του γλυκού μόνο το ξύσμα του
Κανέλα 1 κουτάλι της σούπας
Ζάχαρη 200 γρ
Γαρύφαλλα 10 τεμ
Για το σιρόπι
Πετιμέζι 3 ποτήρια
Νερό 3 ποτήρια
Ζάχαρη 3 ποτήρια
Βανίλιες 2

Οδηγίες

Ψήνουμε το σουσάμι σε ένα τηγάνι, το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με την καρυδόψιχα (ή αμύγδαλα) και την φρυγανιά και


τα αλέθουμε ελαφριά.
Σε ένα μπολ βάζουμε  το μείγμα και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την μισή κανέλα και την ζάχαρη.
Βάζουμε  το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.
Σε ένα πυρέξ ή ταψί μακρόστενο, αφού το λαδώσουμε, βάζουμε 2 φύλλα από την κρούστα και τα αλείφουμε με το ζεστό λάδι.
Ρίχνουμε την γέμιση.
Στρώνουμε πάνω από την γέμιση άλλα 2 φύλλα και τα αλείφουμε με το ζεστό λάδι, ρίχνουμε πάλι γέμιση και στρώνουμε άλλα 2 φύλλα (κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση).
Στο τέλος βάζουμε 4 φύλλα τα οποία τα ραντίζουμε   με το λάδι.
Χαράζουμε την πίτα σε ρόμβους και βάζουμε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο και την ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Αφού ψηθεί την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το πετιμέζι και τις βανίλιες και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στην κρύα πίτα και την αφήνουμε να το απορροφήσει καλά και μετά την κόβουμε.

Σημείωση: το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό και η πίτα κρύα.
Προετοιμασία: 40 λεπτά
Μαγείρεμα: 70 λεπτά
chefoulis.gr
Δείτε κι εδώ
loading...



Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...