#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Θυμάσαι εκείνους τους τρελούς στο Μεξικό, που έφτιαξαν σύννεφα που βρέχουν τεκίλα; Ένας εντρεπρενέρ στοHilton Head Island στην South Carolina των ΗΠΑ, ο Joe Fenten, φαίνεται πως κάνει το ακριβώς αντίθετο και φτιάχνει στο αποστακτήριό του βότκα από σύννεφα.

Η βότκα Aermoor δημιουργείται στο Hilton Head Distillery. Ο τρόπος παρασκευής της είναι σχετικά απλός, όπως και σε κάθε άλλη βότκα: Αιθανόλη και νερό, με το πρώτο να προέρχεται από πατάτες που έχουν υποστεί ζύμωση. Μπορεί ωστόσο να φτιαχτεί και από άλλα υλικά όπως σιτάρι, σίκαλη, κριθάρη, ρύζι, σταφύλι ή ακόμη και χρένο. Οπότε γιατί όχι και από σύννεφα;

Πριν ασχοληθεί με το αλκοόλ, ο Fenten εργαζόταν σε εταιρεία που κατασκεύαζε αφυγραντήρες οπότε είχε από πριν μια ιδέα σχετικά με τη


σχέση νερού-υδρατμών, σχεδιάζοντας μάλιστα μια συσκευή που ονόμασε Air Water Generator. Αυτή μετατρέπει το νερό μιας οποιασδήποτε πηγής σε καθαρό, αλκαλικό νερό, που χρησιμοποιείται πλέον για την βότκα του, ξεπερνώντας σε ευρεσιτεχνία ακόμη και αυτούς που έφτιαχναν βότκα από παγόβουνο.

«Όσο υπάρχει υγρασία στον αέρα είμαστε σε θέση να παράγουμε καλής ποιότητας νερό, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ποτών στον πλανήτη. Το νερό αυτό είναι λιγότερο όξινο και δημιουργεί ομαλή αίσθηση στο στόμα, μεταξύ άλλων» αναφέρει ο Fenten, που τονίζει επίσης πως η παραγωγή τους είναι σημαντική γιατί δεν σπαταλά πολύτιμους πόρους του πλανήτη.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο ποτό. Mερικά χρόνια πριν το αποστακτήριο Hangar 1 στο San Francisco, χρησιμοποιώντας εντελώς διαφορετικές τεχνικές, είχε φτιάξει μια limited-edition βότκα από την ομίχλη του κόλπου του.

Μοναδικό μειονέκτημα σε τέτοιου είδους εγχειρήματα είναι ασφαλώς οι περιορισμένες ποσότητες. «Όσο περισσότερα σύννεφα υπάρχουν εδώ, τόσο περισσότερη βότκα θα φτιάχνουμε» λέει χαρακτηριστικά ο Fenten.







askmen.com



Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά


Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...